2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

Megnyitottak a szavazókörök, elkezdődött a szavazás

2018. április 08. - emetz

Vasárnap reggel 6 órakor elkezdődött a voksolás az ország 10 285 szavazókörében az országgyűlési képviselő-választáson, este 7 óráig valamivel kevesebb mint 8 millió választópolgárt várnak az urnákhoz.

szavazas.jpg

MTI Fotó: Balázs Attila

A szavazóhelyiségben csak az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel, a szavazatszámláló bizottság vasárnap már senkit nem vehet fel a névjegyzékbe. Voksot leadni csak személyesen, érvényes személyazonosító igazolvánnyal és lakcímigazolvánnyal, vagy a lakcímet vagy személyi azonosítót tartalmazó személyazonosító igazolvánnyal lehet. A személyazonosságot bármilyen személyi igazolvánnyal lehet igazolni. Mindenki csak a számára kijelölt szavazókörben adhatja le voksát.
A választáson valamivel kevesebb mint 8 millió választópolgárt várnak az urnákhoz, ebből több mint 144 ezer fiatal lesz jogosult arra, hogy először szavazhasson.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) napközben hét alkalommal ad tájékoztatást a részvételről: 7, 9, 11, 13, 15, 17 órakor, valamint 18:30-kor. Várhatóan vasárnap késő este már 90 százalék feletti lesz az adatok feldolgozottsága.

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr6513817448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása