2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

A Helsinki Bizottsággal karöltve készül Soros György a kormány ellen Kovács Zoltán szerint

2017. december 06. - Ruzsonyi Gergely

Közel két és fél millió Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs kérdőív érkezett vissza Kovács Zoltán kormányszóvivő állítása szerint. A kormány elégedett a részvételi adatokkal, ugyanis a statisztikák szerint ez a mostani tekinthető az eddigi legsikeresebb nemzeti konzultációnak. A budapesti sajtótájékoztatón szóba került Soros György, Magyarország és Európa sorsa, illetve az országgyűlési választások tisztaságáról, vagy éppen tisztátalanságáról.

1512486128-kovacszoltan0101.jpg

2 332 755 a bűvös szám. Kovács Zoltán kormányszóvivő a december 5-i, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ennyien küldték vissza a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt. Ez a szám az eddigi legmagasabb a nép ilyesfajta véleménynyilvánításának történetében. Ez a részvételi arány Kovács szerint tükrözi azt, hogy a konzultáció egy Európa és Magyarország jövőbeli sorsát meghatározó ügyről szólt. Nem csupán Soros Györggyel és a Soros-tervvel kapcsolatban, hanem általában véve a bevándorlást és az illegális migrációt érintve is kritikus fontosságú volt, hogy a magyar emberek hangot adjanak a véleményüknek.

 

 

Kovács a brüsszeli aktualitásokra is kitért. Mint elmondta, az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) többek közt Szíjártó Péter jelenlétében zajlott meghallgatása is megerősítette, hogy a Soros-szervezetek a bevándorlást ellenző politikai erőket igyekeznek eltiporni, vagy jobb belátásra bírni. Teljesen egyértelmű - tette hozzá -, hogy a Soros-terv kivitelezése kapcsán ez a meghallgatás miről szól majd, látva a Brüsszelben zajló sajátos boszorkányüldözést. Kovács egy kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a Helsinki Bizottság is része annak a Soros-hálózatnak, amely a magyar kormány ellen munkálkodik, és jó eséllyel az eheti LIBE-meghallgatáson is hazánk ellen fog érvelni.

download.jpg

Azonban nem csak az Unióban, hanem Magyarország belpolitikai kérdéseiben is aktivizálta magát Soros György, véli a szóvivő. Álláspontja szerint Soros egy vidéki hálózat kiépítését tervezi ugyanazzal a céllal, mint eddig: hogy megváltoztassa a kormány bevándorláspolitikáját, illetve megbuktassa a kabinetet. Kovács úgy látja, hogy ezek a szervezetek a bevándorlást elősegíteni igyekeznek majd, nem pedig megállítani. Egy, az itthoniról hasonló esetről számolt be, miszerint Kanadában 2015-ben Soros szintén komoly összegeket fordított arra, hogy szervezetein keresztül beavatkozhasson a kampányolásba és a voksolásba. Ott és akkor sikerrel járt, a huszonkilenc parlamenti választókerületből huszonötben segítette elő a konzervatívok legyőzését. "(Soros) Mindent meg fog tenni, hogy ennek a politikai kampánynak az aktív részese legyen" - zárta le a témát Kovács.

Ezek után az országgyűlési választások demokratikus mivoltáról ejtett pár szót. Mint fogalmazott, "a választásokon politikai pártok indulnak, a demokrácia alapvető szabályainak megfelelően pedig az nyer mandátumot a döntésekbe való beleszólásra, akiket az emberek megválasztanak". Kovács vélekedése szerint minden ez ellen, vagy ennek a megkerülésére irányuló kísérlet demokráciaellenes, csatolva ezáltal a politikaelméleti eszmefuttatást az előzőekhez. 

 

(fotók: Bruzák Noémi - MTI)

(forrás: MTI-fidesz.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr2513441405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása