2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

Begurult a Momentum, mert bekerült a Russia Today az UPC kínálatában

2017. november 19. - Diósi Szilvia

A Momentum alelnöke nyílt levelet írt Pintér Sándor belügyminiszternek, mert az angol nyelvű Russia Today, a hírhedt orosz propaganda oldal bekerült az UPC csatornakínálatában.

„Az orosz propaganda nyíltan és kendőzetlenül megjelent Magyarországon. Közismert, hogy nem egy sajtótermékről, hanem egy propagandatermékről beszélünk, ami a Kreml meghosszabított kezeként működik, és az orosz sajtóminisztériumnak jelent minden évben” ‒ áll Soproni Tamás levelében.

18194863_877437435731406_8902711728857099507_n.jpg

Soproni Tamás, Momentum Mozgalom alelnöke

Fotó: Momentum Mozgalom/ Facebook

Az amerikai kormány már propaganda csatornának minősítette a Russia Today-t, Soproni kilátásba helyezi, hogy a Fidesz a 2018-as választáson akarja felhasználni az orosz csatornát. Levelében négy lépést is javasol az orosz propaganda megállítására:

  1. Amerikai mintára regisztráltatni akarják a külföldi ügynökként a Russia Today-t és más külföldi propagandaorgánumokat is.
  2. A propagandára költött pénzeket inkább az ellene való harcra költsék, és kiberhadsereg felállítását javasolják.
  3. East StratCom, az orosz propaganda elleni felelős szervezet bővítését akarják és saját költségvetésük megteremtését.
  4. Valamint kérik az NMHH-t és a belügyminisztériumot, hogy lépjenek fel az álhírportálok és csatornák ellen.

„Bár a kormányzati kommunikációt már megfertőzte a szovjet időket idéző nyugatellenesség és összeesküvés-elméletgyártás, eddig azt hihettük, hogy Oroszország csak inspirációt nyújtott ehhez.” ‒ írja Soproni a levele végén, valamint várja Pintér Sándor válaszát és magyarázatát.

 

forrás: Momentum sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr9313310727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása