2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

Mikorra számíthatunk eredményekre?

2018. április 08. - Ruzsonyi Gergely

Egyszerű a válasz: akkor érkeznek majd be az első exit pollok, amikor a Bocskai úton lezárul a szavazás, mert bár a legtöbb választókerületben már zajlik a feldolgozás, azok sem kerülhetnek nyilvánosságra addig, amíg minden egyes körzetben véget nem értek a voksolások.

19821807_ee076a5bb604ebe26416e87ea3499626_wm.jpg

Fotó: Haász János (Index)

 

Jelenleg körülbelül egyórás sor áll még a XI. kerületben, így arra számíthatunk, hogy 21:30 és 22:00 között láthatunk eredményeket, ezek azonban már azonnal egy igen magas feldolgozottságot fognak mutatni, éppen azért, mert a szavazatokat folyamatosan számlálják mindeközben. Könnyen elképzelhető tehát, hogy már-már a következő Parlament nagy részét meg tudjuk majd állapítani 22 óra körül, azonban mégis van egy bökkenő. Körülbelül negyedmillióan szavaztak átjelentkezéssel, ami azt jelenti, hogy mivel az ilyen papírokra tovább kell várni, számos körzetben döntő jelentőségűnek bizonyulhatnak a külföldről érkező szavazatokkal együtt. 

Röviden tehát: semmit sem tudunk, 1-1,5 óra múlva pedig vagy szinte mindent tudni fogunk, vagy közel ugyanezt a semmit.

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr1613819114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása