2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

A Párbeszéd szerint a kormány a szegénységet próbálja elfedni az ételosztás betoltásával

2017. november 29. - Fejes Réka

A Párbeszéd a kormány ételosztásra vonatkozó rendelettervezetét a szegénység álcájának tartja, írja az MTI.

Az ellenzéki párt arra a rendelettervezetre reagált, amely szerint csak állami, önkormányzati és egyházi szervezetek kaphatnának területfoglalási engedélyt ételosztásra, civilek és politikai pártok nem. Váradiné Naszályi Márta, a Párbeszéd elnökségi tagja keddi budapesti, ételosztással egybekötött sajtótájékoztatóján a tervezetet embertelennek és felháborítónak nevezte.     

A párt szerint minden ételosztás, ahol több százan vagy több ezren állnak sorban, valójában egy néma tüntetés a hazug kormánypropaganda ellen, amely azt sugallja, hogy Magyarországon minden jól megy, Magyarország erősödik és fejlődik - fogalmazott a politikus. Hozzátette, az ország lakosságának egyharmada a létminimum alatt él, egynegyede pedig rendszeresen éhezik és nem jut minőségi ételhez, miközben a Fidesz és baráti körének pénztárcája egyre vastagabb lesz.    

Tordai Bence szóvivő felidézte, a Párbeszéd négy évvel ezelőtti megalakulása óta folytatja a Tenni kell! kampányt, amelynek része az ételosztás. Ezt egy rendelet miatt nem szüntetik be, ha pedig elfogadják a tervezetet, akkor a döntést megtámadják az Alkotmánybíróságon - jelentette ki. Hozzáfűzte, ha létezne valódi szociális rendszer Magyarországon, akkor nem a pártoknak, egyházaknak és civil szervezeteknek kellene megmenteniük az embereket az éhezéstől. A sajtótájékoztató után a párt aktivistái meleg ételt osztottak a Blaha Lujza téri aluljáróban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr7313401879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása