2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

A Fidesz furcsállja a választási törvény módosítására benyújtott ellenzéki javaslatot

2017. november 22. - kovacs.blanka

"Az ellenzék azért próbálkozik ezzel a módosítással, mert rossz helyzetben van" - jelentette ki Dömötör Csaba arra a kérdésre felelve, hogy az Országgyűlés igazságügyi biztosa miért nem vette tárgysorozatba azt a választásról szóló törvényjavaslatot, amit a Gulyás Márton vezette Közös Ország Mozgalom nyújtott be, és nyolc ellenzéki párt is támogatta. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának vendége volt november 14-én kedden, ahol elmondta, szerinte furcsa, hogy az ellenzéki pártok néhány hónappal a választás előtt tesznek javaslatot a választási törvény módosítására. Ezt követően megjegyezte, "érdekes módon" két éve, amikor baloldali és jobbikos győzelmek születtek az időközi választáson, nem volt efféle kezdeményezés. Dömötör Csaba azt is hangsúlyozta, szerinte nem helyes ilyen rövid idővel a választások előtt ennyire drasztikus változtatásba fogni. 


Dömötör Csaba (Forrás: pestisracok.hu)

Az adásban végül többek között az is szóba került, hogy december 7-én meghallgatást tartanak a jogállamiság magyarországi helyzetéről az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságában (LIBE). Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn megerősítette, hogy a meghallgatáson ő képviseli a magyar kormányt. Az államtitkár úgy fogalmazott, szerinte itt csak "szokásos boszorkányüldözés" lesz érdemi vita helyett. Azt gondolja, ennek a célja a nyomásgyakorlás: azt szeretnék elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, mert komoly súlya volt annak, hogy a visegrádi országokkal együtt az elmúlt hónapokban "keményen ellenállt" a betelepítési terveknek. Hozzátette, a meghallgatás, az úgynevezett hetes cikkely "belengetése", valamint a pénzügyi "zsarolások" is ennek eszközei. 

(MTI-fidesz.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr4813276823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása