2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

A Momentum már az első héten 20 000 aláírást gyűjtött össze a civiltörvény visszavonásáért

2017. december 03. - Létai Alexandra

_mg_9164.jpg

A Momentuminfó eheti összefoglalója: civiltörvény, Soproni-Hollik vita és ételosztás.

A Momentum alelnöke, Soproni Tamás a mozgalom heti Momentuminfóján beszélt arról, hogy a Momentum a civil társadalmat megbélyegző törvény elleni országos aláírásgyűjtésbe kezdett. November 20-án, hétfőn először Budapesten, majd a hét folyamán az ország teljes területén megjelentek az aláírásgyűjtő pultok. Összesen 50-60 pulttal várják a támogatók aláírását országszerte. 

Ennek köszönhetően az első héten 20 000 aláírást gyűjtöttek össze.

"Még 112 nap van előttünk, és rengeteg olyan ember, akikhez el kell érnünk. Mi pedig pultjainkkal és aktivistáinkkal készek vagyunk az ország lehető legtöbb pontján lehetőséget biztosítani arra, hogy az emberek véleményt nyilváníthassanak." - hangsúlyozta Soproni Tamás.

Tovább szó volt a Soproni-Hollik vitáról is, ugyanis múlt héten Hollik István sajtótájékoztatót szervezett a Momentum egyik aláírásgyűjtő pultjához. A Momentum szerint azzal a céllal, hogy tovább becsmérelje azokat az embereket, akik azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék az országunkat. Soproni Tamás a sajtótájékoztató közben jelezte Hollik úrnak, hogy nem tartja helyesnek megnyilvánulását és vitát kezdeményezett. Ez odáig jutott, hogy Hollik Istvánnal december első hetében, valamelyik egyetemen fognak vitázni egymással. A vita természetesen sajtónyilvános lesz.

A sajtóból arról értesült a Momentum, hogy a kormány betiltaná a civilek ételosztását. Így harmadik pontként erre reagált Soproni. A Momentum szerint ez elfogadhatatlan mind az éhezőkkel, mind a civil szervezetekkel szemben. Ezért Soproni Tamás bejelentette, hogy a hét folyamán a Momentum ételosztást szervez – akár engedélyezi a hatalom, akár nem. Később pontosították, hogy december 4-én az Orczy téren lesz a Momentum ételosztása, hogy ezzel is szolidaritásukat fejezzék ki a civilek mellett. 

Forrás és Fotó: Momentum Sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr5913415499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása