2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

Hadházy: nem igaz, hogy 1,7 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet

2017. november 27. - Szilas Judit

Hadházy Ákosnak, az LMP társelnökének sikerült bejutnia a nemzeti konzultációs kérdőíveket gyűjtő és tároló helyszínekre. A látogatás bebizonyította Hadházy számára azt, hogy a kormány nem mond igazat a beérkezett kérdőívek számáról.

(kép forrása: kormany.hu)

A Miniszterelnöki Kabinetiroda engedélyezésével november 23-án Hadházy Ákosnak másfél órája volt betekintenie a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. két telephelyére – a VIII. kerületbe és Zuglóba –, valamint a Kopint Datorg Kft. irodájába, ahol a konzultációs ívek számítógépes feldolgozását végzik - olvasható az Index november 24-én megjelent írásában. A társelnök látogatásának a célja az volt, hogy kiderítse, tényleg 1,7 millióan küldték-e vissza a nemzeti konzultációt.

A híroldal cikke szerint a gyűjtőhelyek bejárásakor a képviselő arról érdeklődött, egy nap mennyi kérdőív érkezik be az adott helyszínre, de kielégítő választ sehol nem kapott. Az első helyen erről nem volt nyilvántartás, a második helyszínen el volt zárva az ilyen információkat tartalmazó a dokumentum, a Koping Datorg Kft.-nél pedig először azt mondták, nincs felhatalmazásuk kiadni ezeket az adatokat, később azt, hogy csak az előző napok nyilvántartásait tudják megmutatni, majd bevallották a politikusnak, nincs is ilyen adatbázisuk. Hadházynak ezért a saját szemére kellett hagyatkoznia a beküldött kérdőívek számát illetően.

„Ha a dobozok számát nézem, és tényleg valódi ívek voltak bennük, akkor lehet, hogy láttam 900 ezer ívet. Rendkívül zavarba ejtő volt, hogy az egyik helyszínen sem volt egyetlenegy kockás papír vagy valamilyen nyilvántartás” – olvasható a képviselő nyilatkozata a MNO november 24-i cikkében.

Hadházy Ákos mindezek alapján 99%-ig biztos benne, hogy kamu a nemzeti konzultáció kormány által kommunikált 1,7 milliós kitöltöttsége.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr1813346141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása