2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

Hollik István: A Momentum aláírásgyűjtése nem más, mint a Soros-gárda újabb akciója

2017. november 22. - Ruzsonyi Gergely

November 21-én, a Momentum Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban álló standjánál tartott sajtótájékoztatóján Hollik István, Fidesz-KDNP-s képviselő a civil törvényről, illetve a civil szervezetek és Soros György összekapcsolódásáról beszélt. Az esemény apropóját a Momentum civil törvény visszavonásáért indított aláírásgyűjtése szolgáltatta.

"Mi azt gondoljuk, hogy a Momentum aláírásgyűjtése az nem más, mint a Soros-gárda újabb akciója" - tette nyilvánvalóvá beszéde legelején Hollik István, kormánypárti képviselő, miért is tart sajtótájékoztatót. Mielőtt azonban igazán belekezdett volna mondandójába, Soproni Tamás, a Momentum alelnöke érkezett meg és fejezte ki felháborodását Holliktól elragadva a szót, majd bő fél percig egyszerre beszéltek a mikrofonokba, saját igazukat hangoztatván. Míg Hollik a kulturális vitaformára és egymás nem közbevágására terelte volna a témát, Soproni a sajtótájékoztató ürügyét és a kormány civil szervezetekkel szemben tanúsított erkölcsösségét vonta kérdőre. Végül megegyeztek abban, hogy a szükséges kétszázezer aláírás megszerzésével a népszavazás indítványozása nem fog akadályba ütközni, emellett pedig Hollik elfogadta Soproni vitára való felkérését.

1511287653-hollik-moricz-zs-ter-03-00003.jpg

(forrás: fidesz.hu)

A három perces intermezzo után a képviselő kifejtette, hogy szerinte ez a jelenet csak megerősítette korábbi állítását az aláírásgyűjtés és Soros György kapcsolatáról. "Annak a Soros Györgynek kezdtek a momentumosok aláírást gyűjteni, akik migránsokkal akarják betelepíteni Európát és tegnap-tegnapelőtt óta látható, hogy frontális támadást indítottak Magyarország ellen." - vette fel a fonalat újra Hollik, mondandóját vélhetően egyes számban értve. Az aláírásgyűjtéssel szerinte a külföldi finanszírozású szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt támadják, ezzel pedig nyíltan a Soros-hálózatot védik. A törvény működőképességét alátámasztandó kiemelte, hogy az ötvenhárom törvénynek eleget tevő szervezet közül egyetlen sem akadt, amely a törvényt működése ellehetetlenítésének tartaná. "Nyilválnvaló," - folytatta Hollik - "hogy egy ilyen aláírásgyűjtés is csak azt a célt szolgálja, hogy azokat a szervezeteket védjék, akik ez ellen a törvény ellen kikeltek. Egyedül a Soros által finanszírozott szervezetek voltak ilyenek." A beszámoló alapján a Soros György által támogatott szervezetek nagyobbik fele egyébként nem tett eleget a törvényi kötelezettségnek.

Hollik felidézte, hogy az előző nemzeti konzultáció alkalmával erről a kérdésről is elmondhatták véleményüket az állampolgárok, és a válaszolók 99%-a egyetértett a törvénnyel. Szót ejtett még arról, hogy átláthatóságra van szükség a civil szervezetek terén, hogy a Soros-hálózat tagjai mindig ott vannak, ha Magyarország elleni támadásról van szó, valamint arra, hogy Soros György 18 milliárd dollárt utalt át civil szervezeteihez. A frappáns zárlat sem maradhatott el: Hollik István sajtótájékoztatója végén két pólót adott át a Momentum aktivistáinak, a pólón „Soros gárda - aláírásgyűjtés: maradjon titokban, kit fizet Soros” felirat olvasható.

(fidesz.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr913345045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása