2018-as kampány: Fidesz, MSZP, Jobbik, DK, LMP, Momentum

PolitikON

PolitikON

A Momentum hétfőn kezdi meg az aláírásgyűjtést a civiltörvényről szóló népszavazáshoz

2017. november 15. - Létai Alexandra

6xkrvvdzs50i1qyx2s.jpegFotó: Orosz Anna

November 20-án, hétfőn a Momentum aláírásgyűjtése kezd, hogy népszavazást rendezhessenek nyáron elfogadott civiltörvény visszavonásáról. Ehhez több mint 200 000 aláírásnyi ívet kérnek ki.

A Momentum nyáron adta be népszavazási kérdését arra vonatkozóan, hogy eltörölhessék a civil szervezeteket megbélyegző törvényt:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?”

November 20-án, hétfőn pedig aláírásgyűjtésbe kezd, hogy megvédjék a Magyarországon lévő civilszervezeteket. A Momentum szerint a kormány a civilszervezetek megbélyegzésével ellehetetleníti azok működését, pedig éppen ezek munkájától lehetne a magyar társadalom erős és sikeres. Orosz Anna, a párt elnökségi tagja azt emelte ki, hogy  a civil szervezetek teremtik meg egy jól működő, demokratikus, szolidáris, önszerveződő közösség alapjait, felbecsülhetetlen munkát végeznek. A listázásukkal egy normális, élhető, demokratikus társadalom ellen hergelnek.

A Momentum a megoldást abban látja, ha összegyűjtik a szükséges aláírásokat és népszavazással hátrálásra kényszerítik a hatalmat, ugyanis ez történt az olimpia, a korrupciós népszavazás, a római parti mobilgát ügyében is.

A tegnapi nap folyamán a parlamentben is téma volt a népszavazás és a KDNP-s Gaal Gergely azt mondta, hogy a Momentum jobban tenné, ha valamilyen valódi nemzeti ügyet támogatnánk.

 A Momentum szerint szomorú hogy a KDNP szerint nem nemzeti ügy rákbeteg gyermekek gyógyítása vagy a kutyamenhelyek fenntartása. S hozzátették, hogy sokszor éppen azért szorulnak ezek a szervezetek külföldi támogatásra, mert a kormán hasonló tevékenységek támogatása helyett a századik üres stadiont építi fel milliárdokból.

 forrás: Momentum sajtó 

A bejegyzés trackback címe:

https://eltepolitikon.blog.hu/api/trackback/id/tr4313276997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása